Stiskanje podatkov (Windows)

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 20:18, 4 november 2006
Glavanv (Pogovor | prispevki)

← Prejšnja različica
Različica od 20:20, 4 november 2006
Glavanv (Pogovor | prispevki)

Naslednja različica →
Vrstica 1: Vrstica 1:
 +Operacijski sistem Windoes XP omogoča stiskanje dokumentov in map in stem omogoči več prostega mesta na trdem disku. Seveda se lahko odpiranje posameznih aplikacij nakoliko upočasni (odvisno od strojne opreme, a pri novejših računalnikih je ta čas komaj opazen.
Kompresija Windows XP skrči vsako mapo in datoteko posebej. Prava kompresija v realnem času. Kompresija Windows XP skrči vsako mapo in datoteko posebej. Prava kompresija v realnem času.
Kompresija je za programe nevidna, tudi za Windows 3.x in DOS programe. Ko program poseže po datoteki, jo Windows XP dekomprimira in jo posreduje programu, ki nato v njo piše ali bere. Ko program zapre datoteko jo Windows XP znova stisnejo in zapišejo na disk. Kompresija je za programe nevidna, tudi za Windows 3.x in DOS programe. Ko program poseže po datoteki, jo Windows XP dekomprimira in jo posreduje programu, ki nato v njo piše ali bere. Ko program zapre datoteko jo Windows XP znova stisnejo in zapišejo na disk.

Različica od 20:20, 4 november 2006

Operacijski sistem Windoes XP omogoča stiskanje dokumentov in map in stem omogoči več prostega mesta na trdem disku. Seveda se lahko odpiranje posameznih aplikacij nakoliko upočasni (odvisno od strojne opreme, a pri novejših računalnikih je ta čas komaj opazen.

Kompresija Windows XP skrči vsako mapo in datoteko posebej. Prava kompresija v realnem času.

Kompresija je za programe nevidna, tudi za Windows 3.x in DOS programe. Ko program poseže po datoteki, jo Windows XP dekomprimira in jo posreduje programu, ki nato v njo piše ali bere. Ko program zapre datoteko jo Windows XP znova stisnejo in zapišejo na disk.

Osebna orodja