Računalništvo 2 (FMF PRA)

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 17:55, 14 maj 2007
METARAM (Pogovor | prispevki)
Programski pojmi
← Prejšnja različica
Različica od 11:00, 15 maj 2007
AleksandraVujasin (Pogovor | prispevki)
Podatkovne strukture in algoritmi
Naslednja različica →
Vrstica 61: Vrstica 61:
* [[B. Heapov algoritem]] * [[B. Heapov algoritem]]
* [[Binomska kopica]] * [[Binomska kopica]]
 +* [[Binomsko drevo]]
* [[Bisekcija]] * [[Bisekcija]]
* [[Blum-Blum-Shub algoritem]] * [[Blum-Blum-Shub algoritem]]

Različica od 11:00, 15 maj 2007

Vsebina


Osnovni podatki

Seminarska naloga

Navodila

Pregled nad svojimi prispevki

Vse svoje prispevke lahko vidiš na strani Posebno:Contributions/UporabniskoIme (zamenjaj UporabniskoIme s tvojim uporabniškim imenom). Lahko tudi klikneš na povezavo Moji prispevki v skrajnem desnem zgornjem kotu spletne strani.

Edninska oblika

Vedno uporabi edninsko obliko za ime članka. Torej "Množica" namesto "Množice", "Dvojiško drevo" namesto "Dvojiška drevesa" itd.

Gumb Prikaži predogled

Pred shranjevanjem strani uporabi gumb >>Prikaži predogled<<, ki bo prikazal stran tako, kot bo izgledala, ko jo boš shranil. Shrani pa jo šele tedaj, ko boš zadovoljen z njenim izgledom. (Tako prihraniš muke tistim, ki gledajo zgodovino sprememb na strani in na celotnem wikiju.)

Sodelovanje z ostalimi

Sodeluj z ostalimi na wikiju, tudi če niso tvoji sošolci. Razmisli, kako se tvoje prispevke najbolje vključi v wiki.

Svoje izdelke poveži s to stranjo (v ustreznih rubrikah spodaj), prav tako pa svoje članke dodaj v ustrezne kategorije. Svoj članek poveži z ostalimi članki na wikiju (povezave se naredi z dvojnim oglatim oklepajem), kjer je to smiselno.

Predvsem ne podvajaj že obstoječih člankov. Najprej preveri, ali članek že obstaja in če ga najdeš (ali če te kasneje kdo opozori nanj), ga izboljšaj in ne piši svoje ločene verzije: dodaj slike ali diagrame, prikaži izvorno kodo, dopiši zgodovino, dodatne obrazložitve, poišči zunanje povezave na isto gradivo in jih dodaj v članek, ipd.

Uporabi že narejene vzorce

Na začetku strani dodaj vzorec {{Student|tvoje uporabniško ime|predmet}} (beseda Student naj ostane, ostalo pa ustrezno spremeni), tako da bodo drugi vedeli, da si to stran napisal v okviru določenega predmeta in je zato ne bodo popravljali (uporabo vzorca lahko preizkusiš v peskovniku).

S klikom na tvoje uporabniško ime naj bi ostali prišli do tvoje osebne strani, s klikom na predmet pa do te strani, zato pazi na pravilnost vnosa teh podatkov.

Prikazovanje izvorne kode

Namesto ukazov <code> in <pre> lahko za lepši prikaz kode uporabljaš ukaze, ki ti kodo obarvajo, oštevilčijo vrstice itd. Če pišeš npr. v javi, uporabi kar ukaz <java> pred kodo in ukaz </java> za njo. Če ne želiš številčenja kode (npr. če je le ena vrstica), pa uporabi ukaza <java-simple> oz. </java-simple>. Več o ukazih za ostale programske jezike pa je na strani o pomoči.

Piši in beri pogovorne strani

Komentiraj ostale prispevke na pogovornih straneh. S tem sošolcem in ostalim pomagaš, saj jih opozarjaš na napake, in nejastnosti ter predlagaš izboljšave. Vedno bodi vljuden in spoštljiv, čeprav se ti morda zdi prispevek površen ali napačen.

Beri pogovorne strani svojih prispevkov. Ostali člani wikija bodo tvoj prispevek komentirali na pogovorni strani. Njihove pripombe vzemi v pozitivnem duhu (tudi če niso tako napisane), saj ti bo to pomagalo izboljšati prispevke.

Podatkovne strukture in algoritmi

V spodnji seznam vpisujte teme iz podatkovnih struktur oz. algoritmov. Teme naj bodo urejene po abecednem vrstnem redu.

Programski pojmi

V spodnji seznam vpisujte pojme iz področja programiranja. Pojmi naj bodo urejeni po abecednem vrstnem redu.

Izpitna vprašanja

V spodnji seznam, ki je urejen po zaporednih številkah, dodaj svoj odgovor. Naslov tvojega odgovora naj bo oblike Izpitno vprašanje RAČ2PRA #številka, članek pa naj ima enako obliko kot že pripravljen odgovor Izpitno vprašanje RAČ2PRA 6500.

Pozor! V odgovorih so lahko tudi napake - če jih opaziš, jih popravi, ne pa da potem na ustnem izpitu misliš, da moraš povedati to, kar piše tukaj!

Zaželeno je, da skopiraš že narejeni odgovor in ga prirediš.

Osebna orodja