Prihodnost: Windows 8

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 23:59, 9 november 2011
Veronika.cvetko (Pogovor | prispevki)

← Prejšnja različica
Različica od 18:29, 19 november 2011
Veronika.cvetko (Pogovor | prispevki)

Naslednja različica →
Vrstica 1: Vrstica 1:
- 
- 
Pri Windows 8 najprej opazimo nov izgled, Metro vmesnik, ki spominja na Windows Phone 7 in je optimiziran za dotik. Aplikacije so predstavljene s plošicami (»tiles«), ki lahko prikažejo dodathe informacije, npr. slike, RSS feed ali število neprebranih sporočil in ki jih lahko na začetnem zaslonu (»Start screen«) uredimo po svoji želji. Premikanje po začetnem zaslonu je hitro in gladko, tudi pri zelo velikem številu ploščic. Pri Windows 8 najprej opazimo nov izgled, Metro vmesnik, ki spominja na Windows Phone 7 in je optimiziran za dotik. Aplikacije so predstavljene s plošicami (»tiles«), ki lahko prikažejo dodathe informacije, npr. slike, RSS feed ali število neprebranih sporočil in ki jih lahko na začetnem zaslonu (»Start screen«) uredimo po svoji želji. Premikanje po začetnem zaslonu je hitro in gladko, tudi pri zelo velikem številu ploščic.
Vrstica 6: Vrstica 4:
Sistem na katerem temelji je isti kot pri Windows 7 le spremenjen in izboljšan. Razvoj se je pričel že nekaj mesecev pred izidom Windows 7, septembra 2011 pa smo si lahko prenesli prvo predogledno različico (Stran za prenos: http://msdn.microsoft.com/... ). Seveda se bo do končne različice še veliko spremenilo vendar pa prikazuje kakšen bo novi operacijski sistem. Sistem na katerem temelji je isti kot pri Windows 7 le spremenjen in izboljšan. Razvoj se je pričel že nekaj mesecev pred izidom Windows 7, septembra 2011 pa smo si lahko prenesli prvo predogledno različico (Stran za prenos: http://msdn.microsoft.com/... ). Seveda se bo do končne različice še veliko spremenilo vendar pa prikazuje kakšen bo novi operacijski sistem.
-[[Slika:Metro.jpg]]+ [[Slika:Metro.jpg]]

Različica od 18:29, 19 november 2011

Pri Windows 8 najprej opazimo nov izgled, Metro vmesnik, ki spominja na Windows Phone 7 in je optimiziran za dotik. Aplikacije so predstavljene s plošicami (»tiles«), ki lahko prikažejo dodathe informacije, npr. slike, RSS feed ali število neprebranih sporočil in ki jih lahko na začetnem zaslonu (»Start screen«) uredimo po svoji želji. Premikanje po začetnem zaslonu je hitro in gladko, tudi pri zelo velikem številu ploščic.

Metro aplikacije so razvite v spletni tehnologiji (HTML5 in CSS3), zapolnijo lahko celoten prikazovalnik in nimajo robov ali drugih motečih elementov. Več aplikacij lahko teče istočasno in s premiki (»gestures«) preklapljamo med njimi. Na predavanju so pokazali, kako lahko razvijemo enostavno Metro aplikacijo ali prilagodimo obstoječo SilverLight aplikacije za Metro vmesnik. Windows 8 vključuje Internet Explorer 10, Metro aplikacijo, ki ji povsem upravljamo z dotikom. Klasično namizje (»Desktop«) je le ena izmed aplikacij, ki teče v Metro okolju in je prikazana s ploščico. Omogoča tudi združljivost in uporabo starejših programov, ki niso pisani za Metro. Windows 8 je tako povsem združljiv z aplikacijami, ki tečejo na Windows 7.

Sistem na katerem temelji je isti kot pri Windows 7 le spremenjen in izboljšan. Razvoj se je pričel že nekaj mesecev pred izidom Windows 7, septembra 2011 pa smo si lahko prenesli prvo predogledno različico (Stran za prenos: http://msdn.microsoft.com/... ). Seveda se bo do končne različice še veliko spremenilo vendar pa prikazuje kakšen bo novi operacijski sistem.

Slika:Metro.jpg
Osebna orodja