Pogovor:AVL drevo

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 21:38, 3 januar 2007
AndrejBauer (Pogovor | prispevki)

← Prejšnja različica
Različica od 21:40, 3 januar 2007
AndrejBauer (Pogovor | prispevki)

Naslednja različica →
Vrstica 1: Vrstica 1:
Študentski prispevek sicer opisuje štiri vrste rotacije, vendar slabo pojasni, kako se v drevo vstavlja in iz njega briše (kdaj se uporabi katera rotacija?). Poleg tega študentski prispevek uporablja nepojasnjene oznake, kot je p.^bal. Kaj je to? Zaradi tega študentskega prispevka ne morete kar prekopirati v glavnega, treba ga je dejansko popraviti. [[Uporabnik:AndrejBauer|AndrejBauer]] 22:38, 3 januar 2007 (CET) Študentski prispevek sicer opisuje štiri vrste rotacije, vendar slabo pojasni, kako se v drevo vstavlja in iz njega briše (kdaj se uporabi katera rotacija?). Poleg tega študentski prispevek uporablja nepojasnjene oznake, kot je p.^bal. Kaj je to? Zaradi tega študentskega prispevka ne morete kar prekopirati v glavnega, treba ga je dejansko popraviti. [[Uporabnik:AndrejBauer|AndrejBauer]] 22:38, 3 januar 2007 (CET)
 +
 +Pravzaprav je tako, da ta članek že kaže na [[rotacija drevesa]], ki opisuje vse štiri rotacije. Rotacij torej sploh ni treba opisovati v tem članku. Bom pa zelo vesel, če bo kdo ''pravilno'' in ''popolnoma'' pojasnil, kako se vstavlja in briše. [[Uporabnik:AndrejBauer|AndrejBauer]] 22:40, 3 januar 2007 (CET)

Različica od 21:40, 3 januar 2007

Študentski prispevek sicer opisuje štiri vrste rotacije, vendar slabo pojasni, kako se v drevo vstavlja in iz njega briše (kdaj se uporabi katera rotacija?). Poleg tega študentski prispevek uporablja nepojasnjene oznake, kot je p.^bal. Kaj je to? Zaradi tega študentskega prispevka ne morete kar prekopirati v glavnega, treba ga je dejansko popraviti. AndrejBauer 22:38, 3 januar 2007 (CET)

Pravzaprav je tako, da ta članek že kaže na rotacija drevesa, ki opisuje vse štiri rotacije. Rotacij torej sploh ni treba opisovati v tem članku. Bom pa zelo vesel, če bo kdo pravilno in popolnoma pojasnil, kako se vstavlja in briše. AndrejBauer 22:40, 3 januar 2007 (CET)

Osebna orodja