Paradigma

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 22:43, 22 december 2005
AndrejBauer (Pogovor | prispevki)
Glej tudi
← Prejšnja različica
Različica od 13:11, 23 december 2005
AndrejStivicevic (Pogovor | prispevki)

Naslednja različica →
Vrstica 3: Vrstica 3:
Fraza "paradigma" je bila v 80-ih in 90-ih letih prejšnjega stoletja zelo popularna med znanstevniki, zdaj pa je že izgubila svojo nekdanjo popularnost. Fraza "paradigma" je bila v 80-ih in 90-ih letih prejšnjega stoletja zelo popularna med znanstevniki, zdaj pa je že izgubila svojo nekdanjo popularnost.
-Dokler ne najdemo boljšega izraza bomo na ta način poimenovali predvsem različlne konceputalne pristope k programiranju, ki jim včasih po domače rečemo tudi '''filozifija programiranja'''. +Dokler ne najdemo boljšega izraza bomo na ta način poimenovali predvsem različne konceputalne pristope k programiranju, ki jim včasih po domače rečemo tudi '''filozifija programiranja'''.
==Glej tudi== ==Glej tudi==

Različica od 13:11, 23 december 2005

V znanosti je paradigma obširnejša razlaga, ki zaobjema pojasnilo o neki družini pojavov, hkrati pa vsebuje metode za preverjanje pravilnosti razlage in za razvoj nadaljnih spoznanj. Paradigma je uporabna, dokler je ne nadomesti teorija, ki vsebuje bolj natančno in širšo razlago te družine pojavov.

Fraza "paradigma" je bila v 80-ih in 90-ih letih prejšnjega stoletja zelo popularna med znanstevniki, zdaj pa je že izgubila svojo nekdanjo popularnost.

Dokler ne najdemo boljšega izraza bomo na ta način poimenovali predvsem različne konceputalne pristope k programiranju, ki jim včasih po domače rečemo tudi filozifija programiranja.

Glej tudi

Osebna orodja