Odjava in preklop med uporabniki (Windows)

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 20:04, 4 november 2006
Glavanv (Pogovor | prispevki)
Preklop med uporabniki
← Prejšnja različica
Različica od 20:05, 4 november 2006
Glavanv (Pogovor | prispevki)
Odjava
Naslednja različica →
Vrstica 5: Vrstica 5:
'''Postopek za odjavo:''' '''Postopek za odjavo:'''
-*Izberemo gumb Start/Log Off +*Izberemo gumb ''Start/Log Off (odjavi)''
-*Potrdimo možnost Log Off +*Potrdimo možnost ''Log Off (Odjavi)''
- +
====Preklop med uporabniki==== ====Preklop med uporabniki====

Različica od 20:05, 4 november 2006

Odjava

Vsak uporabnik, ki preneha z delom na računalniku se mora obvezno iz računalnika odjaviti V primeru, da to ne stori, lahko naključni uporabnik uporablja računalnik v njegovem imenu. Vse posledice bodo bremenile uporabnika, ki se ni odjavi!.

Postopek za odjavo:

  • Izberemo gumb Start/Log Off (odjavi)
  • Potrdimo možnost Log Off (Odjavi)

Preklop med uporabniki

Včasih pa imamo primer, da želi nekdo drug za nekaj časa delati na našem računalniku, mi pa z svojim delom še nismo končali in zato ne bi želeli zapreti vseh programov ter se odjaviti Windows XP ponujajo zelo dobrodošlo možnost, da je istočasno prijavljenih več uporabnikov in se med seboj le preklapljajo. Tako se naše delo in vsi odprti programi shranijo. Ko se ponovno preklopimo pod svojim imenom, lahko nadaljujemo z delom tam kjer smo končali.

Postopek za preklop med uporabniki:

  • Izberemo gumb Start/Log Off(Odjavi)
  • Potrdimo možnost Switch User(Preklopi med uporabniki)


Žal je možnost preklopa med uporabniki na voljo le, če je naš računalnik v delovni skupini. Če smo člani domene možnosti preklopa nimamo na voljo.

Osebna orodja