Količinska omejitev (Quota manager)(Windows)

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 23:22, 4 november 2006
Glavanv (Pogovor | prispevki)

← Prejšnja različica
Različica od 23:24, 4 november 2006
Glavanv (Pogovor | prispevki)
'''Postopek za nastavitve Quota manager (Količinska omejitev)'''
Naslednja različica →
Vrstica 19: Vrstica 19:
*''Enable quota management'' omogočimo nadzor prostora na disku *''Enable quota management'' omogočimo nadzor prostora na disku
*''Deny disk space to users exceeding quota Iimits'' preprečimo, da bi uporabnik po prekoračitvi prostora še lahko shranjeval nove dokumente na disk. Če možnost ni izbrana, je zgolj informativne narave zapisana v dnevniku. *''Deny disk space to users exceeding quota Iimits'' preprečimo, da bi uporabnik po prekoračitvi prostora še lahko shranjeval nove dokumente na disk. Če možnost ni izbrana, je zgolj informativne narave zapisana v dnevniku.
-*Limit disk space to omejimo velikost diska v (KB, MB, TB, ... ) +*''Limit disk space'' to omejimo velikost diska v (KB, MB, TB, ... )
-*Set warning level to nastavimo opozorilno velikost v (KB, MB, TB, ... ) +*''Set warning level'' to nastavimo opozorilno velikost v (KB, MB, TB, ... )
-*Log event when a user exceeds their quota limit dogodek zapišemo v system dnevnik +*''Log event when a user exceeds their quota limit'' dogodek zapišemo v sistemski dnevnik
-*Log event when a user exceeds their warning level dogodek zapišemo v system dnevnik +*''Log event when a user exceeds their warning level'' dogodek zapišemo v sistemski dnevnik
-*Quota Entries nam omogoča pregled nad posameznimi uporabniki in njihovo zasedenos' prostora na disku. Posamezne slikice nam prikazujejo status uporabnikov. Spodnja slika prikazuje uporabnike, njihovo zasedenost in odstotek uporabljenega prostora.+*''Quota Entries'' nam omogoča pregled nad posameznimi uporabniki in njihovo zasedenos' prostora na disku.
 +Posamezne slikice nam prikazujejo status uporabnikov. Spodnja slika prikazuje uporabnike, njihovo zasedenost in odstotek uporabljenega prostora.

Različica od 23:24, 4 november 2006

Quota manager nam omogoča omejitev prostora na disku posameznim uporabnikom. Z njim preprečimo, da bi uporabniki prekoračili dovoljen prostor na disku.

Velikost prostora se določa z lastništvom dokumentov na vsaki particiji posebej. To pomeni, da moramo na vsakem disku in particiji posebej nastaviti omejitev uporabo prostora.

Quota manager prav tako ne upošteva kompresije dokumentov in upošteva velikost nestisnjenih dokumentov. Pri omejevanju prostora imate možnost nastavite opozorilne omejitve , ki uporabnika opozori, da se približuje omejitvi, ko ne bo mogel več uporabljati diska.

Za vse uporabnike, ki so člani skupine administrators, omejitve prostora na disku ne veljajo.


Postopek za nastavitve Quota manager (Količinska omejitev)

  • Odpremo mapo My computer
  • Desno kliknemo na particijo in izberemo Properties (lastnosti).
  • V Properties zavihku izberemo Quota (Količinska omejitev)


Slika: quota.jpg

  • Enable quota management omogočimo nadzor prostora na disku
  • Deny disk space to users exceeding quota Iimits preprečimo, da bi uporabnik po prekoračitvi prostora še lahko shranjeval nove dokumente na disk. Če možnost ni izbrana, je zgolj informativne narave zapisana v dnevniku.
  • Limit disk space to omejimo velikost diska v (KB, MB, TB, ... )
  • Set warning level to nastavimo opozorilno velikost v (KB, MB, TB, ... )
  • Log event when a user exceeds their quota limit dogodek zapišemo v sistemski dnevnik
  • Log event when a user exceeds their warning level dogodek zapišemo v sistemski dnevnik
  • Quota Entries nam omogoča pregled nad posameznimi uporabniki in njihovo zasedenos' prostora na disku.

Posamezne slikice nam prikazujejo status uporabnikov. Spodnja slika prikazuje uporabnike, njihovo zasedenost in odstotek uporabljenega prostora.

Osebna orodja