Kazalo

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 07:55, 9 september 2006
TinaKrmac (Pogovor | prispevki)

← Prejšnja različica
Trenutna različica
GregorJerse (Pogovor | prispevki)

Vrstica 1: Vrstica 1:
-{{Student|TinaKrmac|Računalništvo 2 (FMF PRA)}}+'''Kazalo''' (angl. index) je dodatek tabeli ali datoteki v zbirki podatkov, ki omogoča hitrejši dostop do izbranih zapisov glede na polje ali skupino polj, na katero se nanaša. Kazalo ima lahko različne zgradbe, na primer v obliki dvojiškega drevesa, z uporabo zgostitvene funkcije, z razvrstitvijo obrnjenih vrednosti ali z razporedom bitnih slik. Kazalo je torej seznam povezav, ki jih uporabljamo za kazalni način za dostop do datoteke oziroma tabele. Iskanje po posameznih poljih tabele je precej hitrejše, če so polja opremljena s kazalom.
- +
-'''Kazalo''' (angl. index) je dodatek tabeli ali datoteki v zbirki podatkov, ki momogoča hitrejši dostop do izbranih zapisov glede na polje ali skupino polj, na katero se nanaša. Kazalo ima lahko različne zgradbe, na primer v obliki dvojiškega drevesa, z uporabo zgostitvene funkcije, z razvrstitvijo obrnjenih vrednosti ali z razporedom bitnih slik. Kazalo je torej seznam povezal, ki jih uporabljamo za kazalni način za dostop do datoteke oziroma tabele. Iskanje po posameznih poljih tabele je navadno precej hitrejše, če so polja opremljena s kazalom.+
[[Kategorija:Računalništvo]] [[Kategorija:Računalništvo]]
[[Kategorija:Pojmovnik]] [[Kategorija:Pojmovnik]]

Trenutna različica

Kazalo (angl. index) je dodatek tabeli ali datoteki v zbirki podatkov, ki omogoča hitrejši dostop do izbranih zapisov glede na polje ali skupino polj, na katero se nanaša. Kazalo ima lahko različne zgradbe, na primer v obliki dvojiškega drevesa, z uporabo zgostitvene funkcije, z razvrstitvijo obrnjenih vrednosti ali z razporedom bitnih slik. Kazalo je torej seznam povezav, ki jih uporabljamo za kazalni način za dostop do datoteke oziroma tabele. Iskanje po posameznih poljih tabele je precej hitrejše, če so polja opremljena s kazalom.

Osebna orodja