Kategorija:Pojmovnik

Iz MaFiRaWiki

Opomba: ta kategorija je zastarela. Na začetku jo je bilo smiselno uporabljati, zdaj pa je pojmov in člankov toliko, da jih je nujno razdeliti na posamezne kategorije. AndrejBauer 10:42, 23 julij 2007 (CEST)

Tu zbiramo kolektivno znanje matematično-fizikalnih ter računalniških znanj. Vabljeni k sodelovanju!

S kategorijo pojmovnik obeležimo vsak pojem. V pojmovnik sodijo npr. matematične definicije, znani algoritmi in drugi pojmi, kakršne bi našli v npr. v geslovniku, v leksikonu ali v enciklopediji. Po drugi strani pa vanj se sodijo naloge, rešitve, pogovorne strani, uporabniške strani, pomoč, posebne strani, predmeti, predavatelji, itd. Seveda ni potrebno člankov podvajati, zato da bi jih mašili v pojmovnik.

Seveda se mora geslo, ki sodi v pojmovnik s povezavami zasidrati med druge pojme in tako sooblikuje zakladnico znanja o izbrani temi.

Zakaj je pametno imeti takšno kategorijo? Ker lahko na tem mestu najdemo vse pojme, ki smo jih opisali našem Wikiju. Če torej iščemo kakšen pojem, npr. grupo, graf, funkcijo, kakšen poseben algoritem, znani problem ali izrek, ga lahko najdemo na enem samem mestu. Res je, da lahko vsak pojem poiščemo tudi z iskalnikom, vendar je kategorija pravo orodje, ki omogoča izpis celotnega seznama pojmov.

Če študent na seminarju naleti na nov izraz, ki se vztrajno ponavlja, ga bi moral najti v pojmovniku. Ko naštudira del snovi za izpit, lahko svoje znanje preveri s pojmi iz pojmovnika. Lahko tudi dopolni kakšen opis ali pa popravi napako ali pomanjkljivost.

Ko predavatelj pripravlja predavanja, lahko dele svojih zapiskov, ki bi jih želel natančneje obrazložiti zapiše v obliki povezanih pojmov.


(prejšnjih 200) (naslednjih 200)

Članki v kategoriji "Pojmovnik"

V tej kategoriji je 200 člankov.

M

N

O

P

P nad.

R

S

S nad.

T

U

V

Osebna orodja