Izdelava varnostnih kopij (Windows)

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)

Različica od 16:32, 9 oktober 2006

Čarovnik za varnostno kopiranje in obnovitev ustvari kopijo datotek in map na trdem disku. Če se podatki izgubijo ali poškodujejo, jih lahko obnovimo iz datoteke z varnostno kopijo. Priporočljivo je, da redno izdelujemo varnostne kopije pomembnih datotek in map. Izbiramo lahko med različnimi možnostmi varnostnega kopiranja:

  1. Navadno varnostno kopiranje izdela varnostne kopije vseh izbranih datotek in sistemskih nastavitev za določeno mapo ali pogon ter za vsako datoteko označi, da ima varnostno kopijo.
  2. Kopirnovarnostno kopiranje izdela varnostne kopije vseh izbranih datotek in sistemskih nastavitev za določeno mapo ali pogon, vendar ne označi, da so bile datoteke varnostno kopirane.
  3. Prirastnovarnostno kopiranje izdela varnostne kopije datotek, ki so bile ustvarjene ali spremenjene po zadnjem navadnem ali prirastnem kopiranju, in za vsako datoteko označi, da ima varnostno kopijo.
  4. Diferencialnovarnostno kopiranje izdela varnostne kopije datotek, ki so bile ustvarjene ali spremenjene po zadnjem navadnem ali prirastnem kopiranju, vendar ne označi, da imajo datoteke varnostno kopijo.
  5. Dnevnovarnostno kopiranje izdela varnostne kopije samo za tiste datoteke, ki so bile ustvarjene ali spremenjene na današnji dan, vendar pa datotek ne označi.

Dostop do programa za izdelavo varnostnih kopij datotek in obnavljanja datotek: Start, All Programs, Accessories, System Tools, Backup.

Osebna orodja