Graf

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 09:08, 1 december 2005
TomazPisanski (Pogovor | prispevki)

← Prejšnja različica
Različica od 09:10, 1 december 2005
TomazPisanski (Pogovor | prispevki)

Naslednja različica →
Vrstica 1: Vrstica 1:
-je struktura v [[diskretna matematika|diskretni matematiki]]. +je struktura v [[diskretna matematika|diskretni matematiki]].
 + 
 +je matematična struktura, s katero ponazorimo neko omrežje (cest, železnic, www, sistem kanalov, organska molekula, ...). Sestavljen je iz vozlišč ali točk (kraji, postaje, računalniki, atomi, ...) in povezav (ceste, žice, kanali, vezi ...), ki lahko nosijo različne lastnosti. Z grafi lahko ponazorimo in rešimo marsikateri problem iz življenja. ----- Še za matematične ljubitelje: Graf G = (V,E), kjer je V množica vozlišč (vertex) in E množica povezav med njimi (edge).
[[Kategorija:Pojmovnik]] [[Kategorija:Pojmovnik]]
[[Kategorija:Diskretna matematika]] [[Kategorija:Diskretna matematika]]

Različica od 09:10, 1 december 2005

je struktura v diskretni matematiki.

je matematična struktura, s katero ponazorimo neko omrežje (cest, železnic, www, sistem kanalov, organska molekula, ...). Sestavljen je iz vozlišč ali točk (kraji, postaje, računalniki, atomi, ...) in povezav (ceste, žice, kanali, vezi ...), ki lahko nosijo različne lastnosti. Z grafi lahko ponazorimo in rešimo marsikateri problem iz življenja. ----- Še za matematične ljubitelje: Graf G = (V,E), kjer je V množica vozlišč (vertex) in E množica povezav med njimi (edge).

Osebna orodja