Graf

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 00:04, 3 december 2005
TomazPisanski (Pogovor | prispevki)
Glej tudi
← Prejšnja različica
Različica od 08:51, 3 december 2005
TomazPisanski (Pogovor | prispevki)

Naslednja različica →
Vrstica 1: Vrstica 1:
-je struktura v [[diskretna matematika|diskretni matematiki]].+je struktura v [[diskretna matematika|diskretni matematiki]], s katero lahko ponazorimo omrežje (cest, železnic, www, sistem kanalov, molekula, ...). Graf je sestavljen iz vozlišč ali točk (kraji, postaje, računalniki, atomi, ...) in povezav (ceste, žice, kanali, vezi ...), ki lahko nosijo različne lastnosti.
-je matematična struktura, s katero lahko ponazorimo omrežje (cest, železnic, www, sistem kanalov, organska molekula, ...). Graf je sestavljen iz vozlišč ali točk (kraji, postaje, računalniki, atomi, ...) in povezav (ceste, žice, kanali, vezi ...), ki lahko nosijo različne lastnosti. +Z grafi lahko ponazorimo in rešimo marsikateri problem iz življenja.
-Z grafi lahko ponazorimo in rešimo marsikateri problem iz življenja. ----- +Še za matematične ljubitelje: Graf ''G = (V,E)'', kjer je ''V'' množica vozlišč (vertex) in ''E'' množica povezav med njimi (edge).
- +
-Še za matematične ljubitelje: Graf G = (V,E), kjer je V množica vozlišč (vertex) in E množica povezav med njimi (edge). +
==Glej tudi== ==Glej tudi==
* [[Hamiltonov cikel]] * [[Hamiltonov cikel]]
* [[Povezan graf]] * [[Povezan graf]]
* [[Podgraf]] * [[Podgraf]]
 +* [[Vozlišče]]
 +* [[Povezava]]
 +* [[Lok]]
[[Kategorija:Pojmovnik]] [[Kategorija:Pojmovnik]]
[[Kategorija:Diskretna matematika]] [[Kategorija:Diskretna matematika]]

Različica od 08:51, 3 december 2005

je struktura v diskretni matematiki, s katero lahko ponazorimo omrežje (cest, železnic, www, sistem kanalov, molekula, ...). Graf je sestavljen iz vozlišč ali točk (kraji, postaje, računalniki, atomi, ...) in povezav (ceste, žice, kanali, vezi ...), ki lahko nosijo različne lastnosti.

Z grafi lahko ponazorimo in rešimo marsikateri problem iz življenja.

Še za matematične ljubitelje: Graf G = (V,E), kjer je V množica vozlišč (vertex) in E množica povezav med njimi (edge).

Glej tudi

Osebna orodja