Digitalni računalnik

Iz MaFiRaWiki

(Razlika med različicami)
Različica od 17:11, 2 oktober 2006
194.249.9.171 (Pogovor | prispevki)

← Prejšnja različica
Različica od 17:18, 2 oktober 2006
NadjaIvsic (Pogovor | prispevki)

Naslednja različica →
Vrstica 7: Vrstica 7:
---- ----
Računalnik, pri katrem so tako ukazi kot tudi obdelani podatki predstavljeni z diskretnimi vrednostmi. Diskretne vrednosti so pri tem navadno kodirane kot zaporedja bitov. Vsak bit je predstavljen zdrugačnim napetostnim nivojem. Računalnik, pri katrem so tako ukazi kot tudi obdelani podatki predstavljeni z diskretnimi vrednostmi. Diskretne vrednosti so pri tem navadno kodirane kot zaporedja bitov. Vsak bit je predstavljen zdrugačnim napetostnim nivojem.
 +
 +===Analogni računalniki===
 +----
 +Računalnik, ki računa z analognimi podatki. Matematične operacije izvaja z zveznimi fizikalnimi količinami (v praksi - el. napetost), ki predstavljajo obdelovane podatke.
 +
 +Viri:

Različica od 17:18, 2 oktober 2006

dogitalno/analogno

povezava na
http://www.s-3gim.mb.edus.si/jedro/predmeti/informatika/Kodiranje_podatkov/Digitalno_analogno.htm


Digitalni računalniki


Računalnik, pri katrem so tako ukazi kot tudi obdelani podatki predstavljeni z diskretnimi vrednostmi. Diskretne vrednosti so pri tem navadno kodirane kot zaporedja bitov. Vsak bit je predstavljen zdrugačnim napetostnim nivojem.

Analogni računalniki


Računalnik, ki računa z analognimi podatki. Matematične operacije izvaja z zveznimi fizikalnimi količinami (v praksi - el. napetost), ki predstavljajo obdelovane podatke.

Viri:

Osebna orodja