Windows restore

Iz MaFiRaWiki

OBNOVITEV SISTEMA


Obnovitev sistema povrne sistemske datoteke v stanje, kot je bilo v določenem trenutku v preteklosti. Omogoča razveljavitev sprememb v sistemu računalnika, pri tem pa ne vpliva na osebne datoteke, kot so e-pošta, dokumenti in fotografije.

Včasih lahko namestitev programa ali gonilnika povzroči nepričakovano spremembo računalnika ali nepredvidljivo delovanje sistema Windows. Po navadi lahko težavo odpravite z odstranitvijo programa ali gonilnika. Če odstranitev težave ne odpravi, lahko poskusite obnoviti sistem na določeno stanje v preteklosti, ko težave še ni bilo.

Obnovitvene točke
Obnovitev sistema uporablja funkcijo zaščita sistema, ki redno ustvarja in shranjuje obnovitvene točke v računalniku. Te obnovitvene točke imajo informacije o nastavitvah registra in druge sistemske informacije, ki jih uporablja sistem Windows. Obnovitvene točke lahko ustvarite tudi ročno.

Posnetek sistema
Z varnostnimi kopijami posnetkov sistema, ki so shranjene na trdih diskih, lahko obnovite sistem – tako kot z obnovitvenimi točkami, ki jih ustvari zaščita sistema. Čeprav so v varnostnih kopijah posnetkov sistema sistemske datoteke in tudi osebni podatki, obnovitev sistema ne bo vplivala na podatkovne datoteke.

Varnostno kopiranje datotek
Namen obnovitve sistema ni varnostno kopiranje osebnih datotek, zato vam ne more pomagati pri obnovitvi izbrisane ali poškodovane osebne datoteke. S programom za varnostno kopiranje poskrbite za redno izdelavo varnostnih kopij osebnih datotek in drugih pomembnih podatkov.

Osebna orodja