Vstavljanje slik v MaFiRa Wiki

Iz MaFiRaWiki

Vsebina

VSTAVLJANJE SLIK

Slika:GrafPadavine.jpg


POZICIJA SLIKE

Graf kocke
Tortni graf
Graf kvadrat
Graf zavarovalnicaUkaza: THUMB in FRAME

Enlarge
Enlarge

ŠIRINA IN VIŠINA SLIKE

To je slika grafa, ki smo ji priredili širino in višino

To je slika grafa, ki smo ji priredili širino in višino

To je slika grafa, ki smo ji priredili širino in višino

To je slika grafa, ki smo ji priredili širino in višino

To je slika grafa, ki smo ji priredili širino

Enlarge


NAPIS POD SLIKO

Slika 1: Primer pripadnostne funkcije za  mehko množico mlad človek. Kot je razvidno s slike, je pripadnost 30 let človeka  množici A enaka 0,4. Izbira pripadnostne funkcije je lahko zelo subjektivna.
Enlarge
Slika 1: Primer pripadnostne funkcije za mehko množico mlad človek. Kot je razvidno s slike, je pripadnost 30 let človeka množici A enaka 0,4. Izbira pripadnostne funkcije je lahko zelo subjektivna.


GALERIJA SLIK

BESEDILO MED SLIKAMI

Padavíne so vse oblike kondenzirane vodne pare, ki se pojavljajo na Zemljinem površju ali v njenem ozračju v tekočem ali trdnem stanju. Te se lahko pojavijo neposredno na Zemljini površini ali pa na predmetih na njej, lahko pa se zbirajo v oblakih in iz njih padajo na zemeljsko površino. Padavine so del vodnega kroga, in ustvarjajo zaloge sveže vode na našem planetu. Padavine nastajajo v oblakih ali na zemeljski površini.

  • oblike padavin, ki padajo iz oblakov:
    • dež je vrsta padavin v tekočem stanju, ki nastajajo v oblaku. Kapljice naraščajo, zaradi koagulacije in ko je njihov premer večji od 0,5 mm, prično padati proti zemlji. Ves dež ne doseže zemljinega površja, nekaj ga pri padanju skozi suh zrak tudi izhlapi. Dež je glavni vir sladke vode za večino področij sveta, ki zagotavlja ustrezne pogoje za različne tipe ekosistemov, kot tudi vode za hidroelektrarne in namakanje pridelka

Padavina_dez

    • sneg je padavina v trdem stanju, ki nastaja v oblakih - nastaja iz ledenih kristalov, ko je zrak zasičen z vodno paro pod 0 °C temperature. Tedaj vodna para sublimira (takoj preide v trdo stanje). Če je sublimacija postopna, ledeni kristali dobivajo več ali manj pravilno obliko, se pri padanju spajajo in tako nastanejo snežinke.

Padavina_sneg

    • toča je padavina v trdem stanju, ki nastaja v oblakih - to so ledene kroglice različnih velikosti in tudi nepravilnih oblik s premerom od 5 do 90 mm ali še celo več. So ali popolnoma prozorne ali pa sestavljene iz prosojnih, motnih, snegu podobnih plasti, ki so debele do 1 mm. Toča pada predvsem pri močnem nevihtnem vremenu, ki ga spremljajo močni električni pojavi, vendar temperatura zraka v prizemnih plasteh ni pod 0ºC. Toča pada iz nevihtnih oblakov kumulonimbusov

Padavina_toca Za vse te oblike padavin uporabljamo skupni izraz hidrometeorji.

Osebna orodja