Spletna stran

Iz MaFiRaWiki

Spletna stran je v računalništvu dokument,ki ga prikaže brskalnik. Na spletni strani so lahko različne vsebine: besedilo, slike, povezave, zvočni in video posnetki, programi. Jezik za opis spletnih strani je HTML. Več spletnih strani oblikuje spletišče. Na spletu jo predstavlja domena - spletni naslov. Lahko jo uporabimo tako za osebno rabo, kot tudi za predstavitev podjetja, izdelka, storitve...

Pri ustvarjanju spletne strani je potrebno najprej definirati namen spletne strani, izdelati vsebino in nato vse to grafično in programsko sestaviti, da nastane skupek strani, ki so funkcionalno povezane med seboj ter se nahajajo na istem spletnem mestu, pod isto domeno.

V primeru, da nekdo želi na spletno stran privabiti čimveč obiskovalcev, se mora maksimalno posvetiti njeni izdelavi. Izbrati je potrebno prave ključne besede, po katerih jo bodo našli obiskovalci, ki iščejo prav to, kar stran predstavlja.

Za izdelavo spletnih strani so potrebni posebni programi. Npr. Front Page, Macromedia Dreamweaver ipd.

V zadnjem času čedalje bolj prihajajo do izraza spletne strani, ki omogočajo izdelavo spletne strani v PHP ali ASP programskem jeziku. To pomeni, da lahko naredite spletno stran tudi "online" na strežniku ponudnika in vam ni potrebno kupiti programa za izdelavo spletnih strani.

Viri: sl.Wikipedia izdelava spletnih strani in urejanje spletnih strani

Osebna orodja