Pomanjkljiv članek

Iz MaFiRaWiki

V MaFiRa pišejo članke vsi, ki to želijo. Tako sodelovanje spodbujamo in se ga veselimo, saj prav nikogar ne želimo odvračati od pisanja člankov. Hkrati pa je naša dolžnost, da skrbimo za kvalitetno in strokovno pravilno vsebino. Trudimo se, da bi vse pomanjkljivosti sproti odpravljali, vendar to ni vedno mogoče. Članke, v katerih so napake ali bistvene pomanjkljivosti in jih ne zmoremo takoj popraviti, označimo s posebnim opozorilom.

Če naletite na članek s takim opozorilom, imate dve možnosti:

  • na pogovorni strani članka poiščite pojasnilo o tem, kaj je s člankom narobe, nato pa ga pazljivo uporabite
  • če ste strokovnjak za temo, o kateri je članek, ga lahko popravite in opozorilo odstranite

Moj članek ste označili za pomanjkljiv!

Če smo vaš članek označili za pomanjkljiv, se zavedajte, da še vedno cenimo vaš prispevek in se zanj zahvaljujemo. Z opozorilom želimo le opozoriti ostale bralce, da je treba v članku še kaj popraviti. Upamo, da boste opozorilo sprejeli kot spodbudo, da članek popravite in dopolnite. Če želite popravke vnesti sami, se pri osebi, ki je vaš članek označila za pomanjkljiv, pozanimajte, kaj je narobe.


polgrupa je v nasprotju z grupoidom asociativna, če me spomin ne vara

(metrični ) umerjeni prostori so aksiomatizirani s tremi aksiomi linearna preslikava (šaljivo) obstaja celo v umerjenem prostoru

to sem pogledal  rok košak

Kdo naj označuje članke kot pomanjkljive?

Ali je članek pomanjkljiv, je stvar strokovne presoje, zato ne presojajte o temah, za katere niste strokovnjak. Kot pomanjkljive označujte samo take članke, ki vsebujejo bistvene napake. Manjše stilistične in vsebinske pomanjkljivosti niso zadosten razlog, da bi članek označili za pomanjkljiv. Če članek označite za pomanjkljiv, na njegovi pogovorni strani tudi pojasnite, kaj je z njim narobe.

Osebna orodja