Pogovor k MaFiRaWiki:Za uporabnike

Iz MaFiRaWiki

Kako pisati naloge

Slej ko prej bomo imeli na wikiju celo kopico nalog z rešitvami. Treba je ugotoviti, kako jih bomo pisali. Verjetno je smiselno, da je ena naloga z rešitvijo ena stran. Ampak kakšen naj bo sistem poimenovanja in kako jih bomo organizirali? AndrejBauer 13:05, 7 januar 2006 (CET)

Se vam ne zdi, da boste ob tem ko boste vključili naloge v tale wiki, se odaljili od osnovne zamisli, da bo ta wiki slonel na vsebini matematike in ne nalogam. --PChott 13:40, 7 januar 2006 (CET)
Naloge bi lahko pisali v našem moodlu, vendar se mi zdi, da je wiki za to bolj primeren. Menim, da bi morali ločiti zglede (rešene naloge, oz. naloge + rešitve) in naloge, ki so namenjene študentom za vajo in imajo lahko 0, 1, ..., n različnih rešitev. Morda je bolje, da sta naloga in rešitev vsaka na svoji strani, tako da ne pokvarimo veselja reševalcu. Še posebej se mi zdi, da morajo biti naloge iz računalništva/programiranja zastavljene neodvisno od jezika in so potem dobrodošle reštive v različnih programskih jezikih. Seveda naloge ne bodo v kategoriji Pojmovnik, ampak v kategoriji Naloge.TomazPisanski 16:57, 7 januar 2006 (CET)

Ne razumem PChottove pripombe. Kakko se lahko matematična vsebina in oblika podajanja snovi med seboj izključujeta? Saj lahko matematično vsebino predstavimo tudi z nalogami. O nalogah razmišljam zato, ker bodo študenti veseli nalog iz vaj, kolokvijev in izpitov, še bolj pa rešitev. AndrejBauer 00:20, 8 januar 2006 (CET)

Kakor sem jest zastopil vas in Pisanskega tale wiki, vi ne bi delali za študente, kot pomoč pri opravljanju izpitov, ampak kot specializiran wiki za matematiko in fiziko. Seveda, da bodo študenti veseli nalog. Vendar ko boste vključili naloge se boste preusmerili pozornost študntkov iz same vsebine na naloge. S tem pa pridete na nivo E-študenta, kar si pa vi NE želite, kolikor sem vas jest razumel. --PChott 09:07, 8 januar 2006 (CET)

Pregled najbolj obiskanih strani

Dodal sem skripto, ki kaže najbolj obiskane strani. Poleg tega omogoča še prikaz najnovejših novih ter popravljenih strani ter najnovejših diskusij na pogovornih straneh. Trenutno sem jo vključil na stran za uporabnike, ker je treba stvar še malo pregledati in kaj popraviti, kasneje pa se lahko tudi odločimo in jo prenesemo na glavno stran. --PrimozLuksic 03:57, 9 april 2006 (CEST)

Osebna orodja