Pogovor k MaFiRaWiki:Pomoč

Iz MaFiRaWiki

Verjetno velja to prestaviti na MaFiRa:Pomoč? --PrimozPeterlin 16:10, 13 december 2005 (CET)

Morda je samo naslov narobe privzet? To bi moral vedeti Primož Lukšič.TomazPisanski 18:17, 13 december 2005 (CET)

Nova kategorija za administrativne članke?

Na Wikipediji imamo »administrativne« članke – mednje bi od obstoječih uvrstil še Za začetnike in Navodila za urejanje strani – zbrane v svoji kategoriji »Wikipedija«. Morda bi tudi tu kazalo uvesti novo kategorijo [[Kategorija:MaFiRa Wiki]] ali kaj takega? --PrimozPeterlin 10:16, 21 december 2005 (CET)

Se strinjam.TomazPisanski 23:01, 21 december 2005 (CET)

pod temo pomoč bi dopolnil določen integral.</br>

i. imejmo stopnico na [a, b], ta vedno dobro (epsilon) pokrije odsekoma zvezno preslikavo</br> (uporabljam slikanje in preslikava)</br> ii. imejmo vsoto teh delnih "intervalov" in "višine" stopnice</br> iii. eksistira in je enolična limita (šala: po košiju) če stopnico bližamo funkciji (epsilon tam)</br> in ji pravimo (objektu - "številu") integral preslikave na "intervalu".</br>

v razmislek: imamo interval [0, 1] in funkcijo ki racionalnemu številu (števno) prislika vrednost 0</br> iracionalnemu pa 1. integral take funkcije na tem intervalu je 1. ne vem zakaj, lahko mi kdo odpiše</br> če bi imel vedenje o zadevščini.</br> hvala

Naslov ni primeren

V navigatorju na levi se mi zdi naslov "Za začetnike" neprimeren za tole stran, ker ni jasno, da tu najdemo splošen pregled pisanja v wikiju. Tak pregled je uporaben tudi za "nezačetnike". Mogoče bi veljalo dodati "Pomoč" v navigator in pod "Za začetnike" res dati nekaj, kar je primerno za začetnike. Se pravi, stran "Pomoč" razbijemo na dve podstrani. AndrejBauer 19:39, 6 januar 2006 (CET)

Mislim, da bi morali imet zacetniki povsod neporedene dostop do pomoči. Zdaj je skrita in začetniki bodo obupali. Izkušeni uporabniki ne rabijo dveh naslovov: Pomoč pri urejanju in Za uporabnike. Jaz bi raje vrnil naslov in premaknil vsebino.TomazPisanski 13:08, 7 januar 2006 (CET)

Če hočemo, da bodo ljudje našli pomoč (ne glede na to, ali so začetniki ali ne) mora jasno in glasno pisati pomoč. Če piše "za začetnike", potem ne bo jasno, da se tam skriva pomoč. Kar se mene tiče je povezava "Za uporabnike" nekoristna in jo lahko odstranimo. AndrejBauer 00:17, 8 januar 2006 (CET)

Koda v Mathematici in splošna koda

Potrebovali bi še ukaz za prikazovanje kode v Mathematici in splošen ukaz, za prikazovanje kode (ki ni odvisen od jezika), za vse ostale primere. AndrejBauer 00:01, 7 maj 2007 (CEST)

Osebna orodja