Pogovor:Zvezek

Iz MaFiRaWiki

Ali zna kdo povedati, zakaj v sredino članka vrine izpis "Generated by GNU enscript 1.6.4."?

Meni se vse prikaže v redu. Tisto o imenikih sem prestavil začasno sem, ker ne razumem, zakaj bi bilo to še prav posebej pomembno znanje o zvezkih. Se mi zdi bolj naključna izbira. Kaj so osnovne stvari z zvezi z zvezki, ki bi se jih splačalo povedati? AndrejBauer 15:25, 16 februar 2006 (CET)

Ne vem, kaj so osnovne stvari v zvezi z zvezki. Kar sem napisal, se mi zdi osnova za delo z njimi. Problem: V imeniku je več datotek, zvezek in razni podatke. Kako te uvoziti v zvezek? Takšne in podobne stvari bi pomojem kazalo nakazati tu. -- Bo 16:31, 16 februar 2006 (CET)

Že leta delam z Mathematico, pa nisem še nikoli potreboval tega, kar opisuješ. Osnovni podatki bi bili: zvezek je razdeljen na celice, ki so hierarhično urejene. Celice lahko zapiramo in odpiramo. Celice so različnih tipov. V zvezku lahko nastavimo stil. Skratka, osnovne stvari, s katerimi se bo uporabnik srečal takoj, ko bo začel delati z Mathematico. AndrejBauer 22:16, 16 februar 2006 (CET)

Potem program drugače uporabljate.
Vprašanje. Ob prvem ogledu strani sem dobil impulz, da bi objavil kakšen bit o Mathematici v stilu "tips and tricks". Glede na to, da ste uredili moj prvi poskus, me zanima, ali bi bilo primerno, če bi sestavil članek o platformi NDSolve in njenih manj znanih opcijah: izbiri metod, pogoju, da se ustavi, ipd.; bi bilo to primerno? -- Bo 23:39, 16 februar 2006 (CET)

Borut, vsekakor bomo zelo veseli tvojih prispevkov. Tvoj članek sem preuredil samo zato, ker nisem razumel, v čem je poanta tega, kar si zapisal. Če se ti zdi, da tole v zvezi z imeniki res spada v glavni članek o zvezkih, pa daj nazaj notri. Še vedno sem mnenja, da je treba najprej povedati osnovne stvari, šele potem razne podrobnosti. Tako bi na primer mnogim dosti bolj prav prišlo, če bi najprej videli osnovne primere uporable Solve, DSolve in NDSolve, kot pa "manj znane opcije". Ali povedano drugače, če boš že pisal o manj znanih opcijah najprej napiši še kaj o osnovni uporabi NDSolve. To je pač moj predlog. AndrejBauer 23:53, 16 februar 2006 (CET)

Prav, razumem in hkrati sem zadovoljen z vašo razlago. Bom poskusil kaj vredu skup sestavit. Tisto o zvezkih sem zaenkrat premaknil v svoj peskovnik. -- BorutLevart 14:27, 17 februar 2006 (CET)

Osebna orodja