Pogovor:Urejanje z vstavljanjem/Navadno vstavljanje

Iz MaFiRaWiki

Se vam ne zdi da podvajate snov v Wikijih? Ali ste tko zaverovani, da boste vse sami še enkrat napisali? link --PChott 21:26, 30 marec 2006 (CEST)

Se strinjam, da prihaja do podvajanja. Razmišljal sem o tem, da bi svetoval linkanje, vendar sem se pri po pregledu vaših strani odločil proti temu. Razlog je v tem, da ne vem kateri članki na vašem wikiju niso plagiati zaščitenih del. Opazil sem npr. da so vsi članki na strani Optimizacijske metode kopija skripte prof. Batagelja. Dvomim pa, da bi bil profesor navdušen, če bi linkali na tak material na naših straneh (še posebej, ker večkrat omeni, da je reprodukcija in predelava njegove skripte prepovedana).

Seveda ne trdim, da se naši uporabniki ne poslužujejo zaščitenih virov, vendar je to njihova lastna odločitev, pri linkanju pa bi nevede kršili zakon o avtorskih pravicah. --PrimozLuksic 22:36, 30 marec 2006 (CEST)

Nismo tako zaverovani. Naš cilj je pisati razumljivo in pravilno. Vidim, da gre to študentom zelo slabo od rok. Pa to ni mišljeno kot kritika študentov, ampak kot pojasnilo, zakaj hočemo imeti predavatelji wiki, ki ga lahko nadzorujemo. Smo vsekakor veseli študentov, ki nam pomagajo. Upam, da boste študenti razumeli, da so popravki in pripombe, ki vam jih dajemo konstruktivne narave. Jaz sem se počasi naveličal opravičevati za vsako pripombo, ki jo dam študentu. AndrejBauer 23:47, 30 marec 2006 (CEST)

Osebna orodja