Pogovor:Rihard Zupančič

Iz MaFiRaWiki

Dolžina in primernost članka

Profesor dr. Pisanski, postavil sem nekaj zapisov, ki sem jih pred leti zbiral. Teh stvari se je nabralo kar nekaj, par je sicer povzetkov Povšičevih biografij s seznami del. Imam vprašanji, ker vem, da te vrste članki zadevajo najbolj vas. Ali je postavljen članek preobsežen, glede na informacije o Zupančiču, ki ste jih pripravil vi? Mogoče so teme pripravljene za vaše študente? Vesel bom odgovora glede vsebin in vašega mnenja o obsegu teh člankov. Sprašujem seveda z namenom, ker par tem lahko dopolnim.--MihelecD 16:21, 27 september 2006 (CEST)

Raje v wikipedijo ?

Paziti moramo, da ne bomo podvajali informacij, ki sodijo v Wikipedijo. Najbrž bi morali biografije matematikov sistematično gojiti v Wikipediji. Tu ima članek smisel, če želimo zbirati gradivo za predmet Zgodovina matematike, ali kaj podobnega.TomazPisanski 21:42, 27 september 2006 (CEST)

Hvala za usmeritev, čeprav sem mnenja, da bi se lahko članki o naših matematikih, fizikih urejali tukaj in kasneje prestavili. Ne bom se spuščal več na to področje, ker je že takratna dipl. tema o zgodovini matematike na slovenskem bila zame prenapo_na in preobsežna, brez pravih ciljev in usmeritev na ožje področje, je sedaj kup strani z bibliografijami vred, kakšno fotografijo na eni zaprašeni zgoščenki. Zame se je zgodba končala dobro, saj sem menju temo.--MihelecD 00:53, 28 september 2006 (CEST)

Nikakor vas ne bi želel odvrniti od pisanja. Mogoče je res bolje, če ta izčrpni članek ostane tu in ga kasneje kdo prestavi v Wikipedijo. Če imate še kakšne slike v javni lasti, jih kar objavite.TomazPisanski 01:48, 28 september 2006 (CEST)

Bom prebrskal po svojih dokumentih, pogledu na wikipedijo in nato postavil tukaj, kar tam mogoče še ni (recimo Vega je, Plemlja skoraj nič ...). Toliko sem takrat našel o Zupančiču. Pvo vprašanje se je nanašalo bolj na ostale npr. Hermana Koroškega,Perlacha, Hallersteina, Močnika, Hočevarja,Matka...Jamnika, Plemlja...Viri so bili bolj ko ne Presek, Šolski muzej, zbirke J.Povšiča, Sitarjeva dela... Sej ne, da bi imel zdej ogromno podatkov, vendar nekaj več kot so prazni članki pa vendarle imam. Kako je z bibliografijami, so zanimive za te članke ali raje ne? Npr. Vegova in Močnikova bibliografija (seznam del), narejena po Povšiču ... in še kakšne iz Preseka.--MihelecD 07:12, 28 september 2006 (CEST)

Dobrodošlo je vse, kar je

  • kvalitetno
  • sodi v tematiko MaFiRa
  • ni avtorsko zaščiteno
  • ni kopija informacije, ki je že na spletu

V tem smislu so starejše bibilografije zelo dobrodošle!TomazPisanski 08:21, 28 september 2006 (CEST)

Osebna orodja