Pogovor:Opravila MaFiRa-Wiki

Iz MaFiRaWiki

Dodatek

Pri urejanju strani sem dodal spodaj nekaj ukazov, ki se pri urejanju (našega wikija) najbolj uporabljajo. Šumniki so zato, če kdo nima slovenske nastavitve na tipkovnici, pa da mu ni treba nastavljati. Vem da se sedaj nekatere stvari podvajajo (glede na ikone zgoraj), kar pa se mi ne zdi problematično, ampak le še bolj prijazno do uporabnikov. Če ima kdo še kakšno željo, mi naj napiše, da bom dodal ustrezen ukaz.

Edini problem tukaj se mi zdi v tem, da se pri kliku na gumbe v angleški in slovenski wikipediji besedilo znotraj ukaza avtomatično označi, pri naši pa je kurzor pomaknjen na konec ukaza. --PrimozLuksic 16:34, 29 december 2005 (CET)

Vzorci

nekaj časa sem se ukvarjal s vzorcem, ki bi uspel prikazati kodo, zraven pa kaj ta koda naredi, a mi žal ni uspelo. Če namreč v vzorcu napišemo ukaz tipa <pre>, se znotraj njega vse ignorira. Če pa poskušam v vzorec podati nepopolno kodo in jo tam dopolnjevati do željenega izgleda, pa se koda samo izpiše, ne pa tudi prevede. --PrimozLuksic 16:34, 29 december 2005 (CET)

Z vzorci se ukvarjam le občasno. Zato bi ob pripravljanju novih vzorcev rabil stran z navodili in pa primerke vzorcev. Ali obstaja kakšna posebna stran, ki bi vsebovala obstoječe vzorce za naš wiki?TomazPisanski 07:58, 5 april 2006 (CEST)

Za stran za uporabnike sem dodal link na stran, ki prikaže vse naše vzorce (drugače so dostopni tudi prek posebnih strani->vse strani->imenski prostor Vzorec). Veliko raznih vzorcev je na voljo na strani angleške wikipedije. Navodila za delo z vzorci so dostopna tukaj. --PrimozLuksic 17:29, 5 april 2006 (CEST)

Pripravil sem predlogo za uporabo pri predmetih. Nahaja se v Vzorec:Student, uporabo pa lahko vidite v peskovniku. Žal je treba vnašati ime "na roko" (tudi podpis), torej npr. {{Student|~~~~|DIRI}}. --PrimozLuksic 20:24, 5 april 2006 (CEST)

Osebna orodja