Pogovor:Navodila za urejanje strani

Iz MaFiRaWiki

Ta navodila so začasna.TomazPisanski 20:52, 3 december 2005 (CET)

Prosim, da pri naštevanju z * ne daješ praznih vrstic med posamezne alineje, ker pomenijo nov odstavek, ki naštevanje prekine. AndrejBauer 22:49, 3 december 2005 (CET)

Povezave

Opozoril bi rad na naslednjo dilemo.

  • Ali je bolje dodati povezavo v besedilu, ali je bolje uporabiti Glej tudi?

Najbrž je odločitev odvisna od konkretne situacije. Sam se zadnje čase nagibam v prid drugi opciji. Razlog je naslednji. Povezavo znotraj besedila laže spregledamo, navigacija prek Glej tudi pa je lahko standardizirana. Sam bi tudi dopuščal oboje: da pomembno povezavo uporabimo (lahko tudi večkrat) v samem besedilu, lahko pa jo dodato tudi v seznam na koncu prispevka.TomazPisanski 21:12, 27 marec 2006 (CEST)

Jaz imam pa ravno nasprotno mnenje: kdor dejansko prebere članek, bo že kliknil na pojme, ki mu niso jasni.Navsezadnje ne pišemo propagandnega materiala, ki ga ljudje ne bodo brali, ampak strokovno besedilo. Od bralca pričakujemo, da je sposoben prebrati, kaj piše v članku. Pod "Glej tudi" tako pričakujem povezave, ki bi znale biti relevantne, ne pa na primer tudi povezav na osnovne definicije pojmov. Na primer, v članku "bipartitni graf" bi se mi zdelo brez veze dajati "graf" pod "Glej tudi", medtem ko bi bilo "vrste grafov" primerno. Ali bi na primer pri vsakem članku iz analize želel imeti pod "Glej tudi" povezvo na "Realna števila"? Verjetno je spet najbolje, da praksa pokaže, kaj je dobro. AndrejBauer 22:23, 27 marec 2006 (CEST)

Osebna orodja