Pogovor:Levi adjunkt

Iz MaFiRaWiki

Škrbine

Večkrat sem že videl "definicije" pojmov, ki ne povedo, za kaj zares gre, na primer: "'levi adjunkt je poseben funktor". Študenti ne bodo ločili med pravimi definicijami in na pol napisanimi prispevki, ki jih je še treba dopolniti. Meni se zdi bolje, da ne napišeš nič, kot da napišes "levi adjunkt je poseben funktor", ker to nič ne pomeni. Res je, da s tem (mene) spodbujaš, da prispevek popravimo, kar je pozitivno. Skrbi me, da bodo študenti take "definicije" kopirali v svoje možgane. Zdaj razumem, zakaj imajo na Wikipediji oznako To je škrbina. Mislim, da bi jih morali uvesti tudi pri nas, tako da lahko škrbine označimo. AndrejBauer 10:58, 24 december 2005 (CET)

Se strinjam, vendar menim, da bi morali zadeve, ki govorijo o članku (meta-zadeve) obravnavati v pogovoru - tako kot tu in ne v samem članku.TomazPisanski 11:05, 24 december 2005 (CET)

Še tole:članek sem naredil, da sem si pripravil primeren prostor za prosto magmo, ki je v bistvu dvojiško drevo, medtem ko je npr. prosti monoid v bistvu besednjak. TomazPisanski 11:09, 24 december 2005 (CET)

Obikovalec ne bo šel pogledati v pogovorno stran, ali je morda v članku kakšna pomanjkljivost. Zato mora biti nekaj na osnovni strani. Saj ni treba, da je zelo moteče in veliko. AndrejBauer 13:22, 24 december 2005 (CET)

Andrej, ali lahko ta pogovor preneseš na bolj ustrezno mesto, saj nima tu pravega pomena. Danes sem se spet sprehajal po slovenski Wikipediji. Tam so škrbine res moteče. Zato še vedno menim, da je bolje o članku pisati izven samega članka. Edino kar se mi zdi smiselno, je kakšen nemoteč, neverbalen, majhen simbol na koncu strani, ki opozaraja na pogovor o tej strani. Ampak to je pa vidno že na zavihku. TomazPisanski 11:06, 3 januar 2006 (CET)

Osebna orodja