Pogovor:JDBC

Iz MaFiRaWiki

Ta članek ima kar nekaj stilističnih in vsebinskih pomanjkljivosti, ki bi jih bilo dobro odpraviti:

  1. Naslovi razdelkov naj ne bodo vprašanja, ampak samostalniške fraze, ki opisujejo vsebino.
  2. Ne piši v prvi osebi ednine, raje v prvi osebi množine.
  3. Uporabljaj knjižno slovenščino, preveč uporabljaš besedo "tale", "tole".
  4. Pred oklepajem je presledek, za oklepajem ga ni (na primer takole), pred zaklepajem ni presledka, za zaklepajem je presledek ( to je primer, ni pravilno napisan ).
  5. Ne piši komentarjev tipa "težko je ugotoviti pravilen URL". Tebi je težko, ker tega še ne poznaš. Če se ti res zdi težko, potem namesto tarnanja o tem, kako je težko, raje napiši kak dodaten nasvet.
  6. V takem članku kot je ta, ni treba razlagati, da "z desnim klikom pritisnemo na ikono Table" in podobno. Članek govori o uporabi JDBC ne pa o tem, kako naj uporabnik uporablja miško.
  7. Članek je treba povezati z drugimi, že obstoječimi članki na wikiju. Nikjer nisi naredila povezave na SQL, na članke o ukazih SELECT, CREATE itd. Ni povezave na Javo (sem jo dodal), nisi kategorizirala članka (ga je nekdo drug zate). Preden se spraviš pisati dolg članek, se najprej razglej po wikiju, da boš vedela, kaj je že tam.
  8. Predvsem pa je članek predolg in bi ga lahko razbili na več manjših člankov ter jih povezali skupaj. Na primer, tiste primere bi lahko predelali v posamezne naloge z rešitvami, pa še kaj bi se dalo narediti.

Hvala in lep pozdrav, AndrejBauer 00:55, 28 november 2006 (CET)

Uporaba podstrani

Nove strani, ki so bile narejene pri tem članku, sem spremenil v podstrani. Zares je dokaj nesmiselno narediti clanek z naslovom "Rešitev 2. naloge", saj ni jasno, rešitev katere druge naloge? Na wikiju je na desetine nalog in rešitev, ki jih lahko štejemo kot "druga naloga". Sicer pa je članek tako obsežen, da sem ga dal tudi v kategorijo Lekcija. AndrejBauer 00:18, 29 november 2006 (CET)

Hvala

Zahvaljujem se Vam za pomoč in za nasvete. V glavnem sem popravila navedene pomanjkljivosti, vendar bom še enkrat pregledala slovnične napake. Res je, članek je sedaj dosti lepši in bolj jasen na pregled. Če bo še kaj narobe, mi prosim javite, in bom popravila. Še enkrat hvala. KlaudijaGerencer

Osebna orodja