Pogovor:Graf (podatkovna struktura)

Iz MaFiRaWiki

Zivjo!
Pregledala sem tvojo temo in popravila nekaj slovničnih napak.
Pri definiciji bi lahko napisala še par stavkov:

  • Ena povezava (povezava e) je urejen par vozlišč.
  • Povezava je lahko tudi isto vozlišče.
  • Dolžina poti je enaka številu vozlišč na poti.
  • Grafu brez ciklov pravimo acikličen graf. Drevo je poseben primer usmerjenega acikličnega grafa, kjer je vsako vozlišče dosegljivo iz korena po natanko eni poti.

Kaj pa pomenijo kvadratki?
Pucelj stanka

Vsebina

popravek

Zivjo!

Ni mi jasen tale stavek :

"Regularen graf: Graf je regularen, če imajo vse točke isto stopnjo (minimalna stopnja je enaka maksimalni stopnji). Če je graf d regularen z n točkami in n povezavami velja: m = (nd)/2."

Kaj je tukaj m? Eden izmed zgornjih n-jev bi verjetno moral biti m (tiskarski škrat!?:-)). Samo ne vem, kaj tukaj predstavlja število povezav, m ali n?

lep pozdrav,

--Skalan 15:32, 26 oktober 2006 (CEST)

ugotovila:-)))

No, pa sem z malo truda ugotovila, da je torej pri regularnem grafu m povezav in n točk, in ne enako število povezav kot točk. Ti popravim... lp,nuša

Neprimerna vsebina

Vsebina tega članka se meša z vsebino članka Graf. Na tem mestu bi morala biti opisana podatkovna struktura graf, ne pa matematična struktura. Kako graf predstavimo v programskem jeziku (verjetno obstaja več načinov), kaj so osnovne operacije na podatkovni strukturi graf, itd. AndrejBauer 10:12, 5 december 2006 (CET)

Vsebina

V temi je tudi povezava na stran "Predstavitev grafa v računalniku".

Organizacija

Preuredil sem članek, ker je vseboval vse živo (npr. definicijo grafa in Eulerjevega obhoda). Namesto, da napišeš en glomazen članek, predlagam, da napišeš več manjših. AndrejBauer 01:03, 10 januar 2007 (CET)

Osebna orodja