Pogovor:Graf

Iz MaFiRaWiki

Če se vpraša mene, bi se izogibal izrazom kot so "formalna definicija" in "matematična defincija" in jih zamenjal kar z "definicija". Izraz "formalna" v matematiki pomeni nekaj drugega (formalni sestav). Kaj meniš? AndrejBauer 10:11, 25 december 2005 (CET)

Se strinjam. Originalni zapis sem prenesel iz Besednjaka v moodlu, kamor pišejo študenti.TomazPisanski 11:56, 25 december 2005 (CET)

Mene skrbi tole: Definicija grafa, ki je trenutno zapisana, je le ena od možnih. Kaj če bi jaz rad propagiral kakšno drugo? PrimozPotocnik 14:03, 17 januar 2006 (CET)

Splošni princip je, da lahko vedno dodaš še kaj svojega in da ne brišeš stvari, ki so jih ostali že napisali (seveda jih lahko popraviš). Če bi rad imel še kakšno definicijo grafa, imaš dve možnosti. Alternativno definicijo daš v samostojni članek (še posebej, če ima alternativna definicija svoje ime, npr. "enostavni graf") in pri "Graf" narediš razdelek "Glej ostale definicije grafa", ki kaže na ostale definicije. Druga možnost je, da dodaš nove definicije v isti članek, verjetno pod razdelek "Ostale definicije", v katerem poveš, da obstaja več ekvivalentnih definicij in jih našteješ. Kadar je smiselno, je bolje narediti več krajših člankov kot enega dolgega. AndrejBauer 21:32, 17 januar 2006 (CET)

Na razpolago imaš tri možnosti.

  • Lahko povoziš staro definicijo. (V tem primeru bi bilo dobro, da pogledaš naokrog in popraviš tudi vse strani, ki bi bile zato narobe.)
  • Lahko napišeš svojo definicijo in poveš, da je ekvivalentna (ali pa morda ni in v tem primeru daš eno ime enemu, drugo pa drugemu definiranemu pojmu)
  • Lahko na tem mestu poveš, kaj bi rad naredil in gremo skupaj v prenovo.TomazPisanski 21:40, 17 januar 2006 (CET)
Osebna orodja