MediaWiki:Uploadtext

Iz MaFiRaWiki

USTAVITE SE! Preden tukaj naložite, se prepričajte, da ste prebrali in sledili Wikipedijini primernosti uporabe slik.

Da pregledate ali poiščete prejšnje naložene slike, pojdite na seznam naloženih slik. Nalaganje in brisanje je vpisano v dnevniku nalaganja.

Uporabite spodnji obrazec za nalaganje novih slik za ponazarjanje vaših člankov. Na večini brskljalnikov boste videli "Preišči..." gumb, ki vas bo spravil na standardno pogovorno okno odprtja datoteke vašega operacijskega sistema. Z izbiro datoteke se bo vpisalo ime v besedilno polje poleg gumba. Morate tudi potrditi škatlico s čimer izjavljate, da z nalaganjem datoteke ne kršite nobenih avtorskih pravic. Pritisnite gumb "Naloži" za dokončanje nalaganja. To bo malo malce potrajalo, če imate slabšo mrežno povezavo.

Prednostni formati so JPEG za fotografske slike, PNG za risbe in druge ikonske slike in OGG za zvoke. Imenujete vaše datoteke opisno, da se izognete zmešnjavi. Da v članek vključite sliko, uporabite povezavo oblike [[image:datoteka.jpg]] ali [[image:datoteka.png|alt besedilo]] ali [[media:datoteka.ogg]] za zvoke.

Vedite, da lahko znotraj Wikipedijinih strani drugi urejajo ali pobrišejo vaše naložene slike, če menijo, da to služi enciklopediji in lahko vam zaprejo dostop, če izrabljate sistem.

Osebna orodja